Category: Inovație

5 trenduri de transformare digitală favorizate de Covid-19

C

are sunt tendințele în materie de transformare digitală pentru anul 2021? Ne putem uita puțin înapoi, nu departe de anul care tocmai a trecut, și putem concluziona unde ne aflăm acum. Luând în considerare situația generată de pandemia COVID-19, situație care a provocat schimbări radicale pentru multe companii, putem aduce în atenția dvs. impactul care a influențat tendințele de transformare digitală. Astfel, în cele ce urmează vă prezentăm 5 trenduri de transformare digitală, trenduri favorizate de Pandemia Covid-19.

1. Tehnologia 5G

Încă de anul trecut era clar pentru toata lumea de pe glob că este nevoie de o conectivitate mult mai rapidă, atât acasă cât și la locul de muncă. Covid-19 a intensificat această nevoie în momentul în care foarte multe corporații și-au închis office-urile și au optat pentru munca de acasă. De aceea rețeaua trebuie imbunătățită pentru a putea facilita conectarea adecvată a turor utilizatorilor. Vestea bună este că implementarea tehnologiei 5G continuă în ciuda virusului Covid-19. Foarte multe companii de telecomunicații au optat pentru implementarea 5G. Astfel că, în mai, Verizon a lansat un laborator virtual pentru a testa implementările 5G și a lansat acoperirea 5G în San Diego iar în China tehnologia este deja pusă în funcțiune în foarte multe locuri publice. De exemplu, spitalele din China folosesc deja roboți alimentați la rețeaua 5G pentru a monitoriza temperatura utilizatorilor mai multor aplicații pentru sănătate. În plus, am asistat deja la lansări de telefoane mobile pregătite pentru conectivitate 5G. 

Ceea ce este cert este faptul că tehnologia 5G nu a fost deloc încetinită de apariția Pandemiei COVID-19, iar 2021 se anunță anul de implementare la scară largă a tehnologiei 5G. 

2. WiFi6 – în curând disponibil la scară largă

Încă de anul trecut ne gândeam că tehnologia 5G și WiFi6 vor oferi combinația perfectă end-to-end, de conectivitate ultra-rapidă pentru acasă și birou. Astfel că s-a promis o viteză de descarcare de trei ori mai rapidă decât cele realizate cu WiFi 5 . Așadar,  a șasea generație WiFi promite să fie mai rapidă, mai puternică decât orice altă tehnologie wireless din prezent. 

3. AI (artificial intelligence) utilă pentru a răspunde întrebărilor tale 

Primul lucru care ne vine în minte atunci când amintim de inteligența artificială conversațională sunt chatboții online sau asistenții vocali. Majoritatea aplicațiilor de conversație AI au analize extinse încorporate în programul backend, contribuind la asigurarea unor experiențe de conversație asemănătoare omului. 

IA conversațională va continua să se dezvolte alert, deoarece companiile au început să-și dea seama că pur și simplu nu pot acoperi cu angajați menținerea clienților informați și mulțumiți în cazul unei situații de criză.  

trenduri de transformare digitală

4. PC-ul Always Connected (ACPC) din ce in ce mai căutat 

Nevoia PC-urilor mereu conectate a apărut în urma pandemiei COVID-19. Atunci când majoritatea dintre noi am optat pentru lucrul de acasă. Astfel avem nevoie de o conectivitate fiabilă bună, și un laptop rapid, cu baterie de cursă lungă, conectat în permanență. 

Cererea de laptopuri a crescut în timpul pandemiei, iar companii precum Lenovo și Samsung au lansat câteva modele ACPC diferite pentru a satisface cererea. 

PC-ul Always Connected (ACPC) ar putea schimba experiența online, eliminând nevoia de Wi-Fi public și redând acele zone moarte de pe Internet. Este „cel mai mare pas înainte în tehnologia mobilă de la introducerea smartphone-ului în sine”, scrie PC World. Potrivit Microsoft, ACPC folosește Qualcomm Snapdragon ca o platformă eficientă din punct de vedere energetic, care „asigură viteze de conectivitate LTE foarte rapide și o durată de viață optimă a bateriei pentru dispozitive subțiri și elegante, oferind în același timp aplicațiile Windows și caracteristicile cu care suntem deja obișnuiți”. 

5. Vechicule conectate, dronele și alte tehnologii se extind rapid 

Datorită pandemiei, observăm o extindere a modului în care guvernele colectează date pentru urmărirea contactelor. Aplicațiile cu API-uri de la Google și Apple sunt utilizate – cu mare succes – în țările din Europa. Această tehnologie, deși utilizată strict pentru a capta informații pentru COVID-19, nu este exclus ca acestea să fie modificate și puse în funcțiune pentru alte tipuri de utilizări ale orașelor inteligente. Este posibil ca mașinile conectate să nu fi fost o prioritate în timpul pandemiei, dar companiile auto continuă să avanseze tehnologia. Luna trecută, Mercedes și NVIDIA au anunțat un parteneriat care ar pune computerele NVIDIA în mașini până în 2024. Acesta este doar unul dintre zecile de exemple – Tesla, desigur, a fost o povestea de succes a anului trecut deoarece mașinile sale și noul său design s-au vândut foarte bine în ciuda incertitudinii economice. Care este cea mai bună parte a conectării? Mașina se actualizează automat așa cum fac acum telefoanele și alte dispozitive. Aceste mișcări ar putea fi mici, dar impactul ar putea fi mare asupra industriei pe măsură ce tehnologia avansează în 2021. 

Înainte de final…

Dacă ar fi să emitem supoziții pozitive despre COVID-19 am putea spune că a făcut ca lucrurile să se miște mai repede, cel puțin pentru tehnologie. Majoritatea acestor tendințe vor continua să crească în viitor pe măsură ce COVID-19 continuă să se răspândească. Putem observa cum toate aceste tendințe ne facilitează accesul rapid la NEVOIA noastră – aceea de a fi conectați la tot ceea ce înseamnă tehnologie.

“At least 40% of all businesses will die in the next 10 years… if they don’t figure out how to change their entire company to accommodate new technologies.”
 John Chambers, Cisco System

Este timpul să treci la următorul nivel. Optimizează-ți acum businessul!

GO DIGITAL!

Digitalizarea un MUST HAVE în 2021

D

igitalizarea unei afaceri reprezintă un factor decizional extrem de important, cu efecte pe termen lung. Provocarea majoră o reprezintă planurile de dezvoltare ale companiei, astfel încât tot procesul să fie îndreptat pe segmentul care se dorește dezvoltarea. Trebuie luată în considerare în primul rând NEVOIA, eficientizarea costurilor și planificarea resurselor necesare unei astfel de automatizări

Digitalizarea, astăzi este în mintea tuturor. Mai ales în cazul anteprenorilor care doresc ca produsele sau serviciile oferite să devină mai atractive, mai eficiente. Cum pot rezolva acest aspect? Simplu. Prin DIGITALIZARE – soluții digitale menite să optimizeze un întreg proces al afacerii, din punct de vedere al costurilor, timpului sau al forței de muncă. Prin optimizarea sistemelor de management se poate adauga valoare angajaților, focusând atenția pe INOVAȚIE.

Alege soluția digitală potrivită businessului tău

Odată cu transformarea digitală se poate identifica punctele slabe din cadrul unei companii, acestea putând fi folosite ca și potențiale arii de digitalizare.

Fie că este vorba despre eficientizarea costurilor, de exemplu mutarea activității în Cloud sau eficientizarea proceselor prin introducerea automatizării lor, transformarea digitală îți oferă flexibilitatea necesară pentru dezvoltare. Orice companie care se dezvoltă trebuie să includă în planul de afaceri, și utilizarea sistemelor software pentru monitorizarea și eficientizarea afacerii. Indiferent dacă discutăm despre utilizarea sistemelor de planificare a resurselor companiei – ERP, gestiunea logisticii – WMS sau gestiunea relațiilor cu clienții, vânzări și service – CRM, implementarea și utilizarea acestor sisteme vor duce la îmbunătățiri considerabile ale afacerii, dezvoltarea și eficientizarea personalului, acoperirea nevoilor de personal și un control asupra costurilor de exploatare ale companiei.

În ultimul timp toate aceste soluții de automatizare și eficientizare a proceselor din cadrul unei companii au fost implementate cu succes, aducând plus valoare companiilor din întreaga lume, diferențiindu-se considerabil de concurență.

Toate aceste soluții sunt realizate având drept scop principal creșterea eficienței resurselor și a productivității – toate acestea formează un tot unitar pentru a crește puterea competitivă a companiilor. Era de transformare, în care trăim acum, diferă de celelalte prin faptul că dezvăluie și toolurile inteligente prin care se poate integra un astfel de model competitiv.

 

TB-Integrated soluții digitale pentru fiecare industrie

TB-Integrated oferă partenerilor săi soluții profesionale pentru realizarea procesului de digitalizare și dezvoltarea de produse software personalizate.

 

Cu +10 ani de experienţă, TB-Integrated, este un creator digital, dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM, WMS, SFA, WMS şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung.

 

De ce să alegi TB-Integrated – integrator soluții IT&C

Îți oferim soluții personalizate pentru afacerea ta – hardware, software. Proiectăm, implementăm și oferim mentenanță pentru soluții la cheie.

  • Înțelegem procesele de business, vorbim pe limba contabililor, economiștilor sau inginerilor și știm să transformăm nevoile clienților în cerințe și funcționalități ale sistemului informatic.
  • Pe lângă funcționalitățile standard ale celor 9 soluții software aflate în portofoliul nostru, programatorii noștri pot customiza soluția aleasă la specificul activității fiecarui client și fiecărei industrii.
  • Prin aplicația software personalizată, livrată la cheie, asigurăm rezolvarea tuturor cerințelor clienților cuprinse în obiectivele proiectului de implementare.

“At least 40% of all businesses will die in the next 10 years… if they don’t figure out how to change their entire company to accommodate new technologies.”
 John Chambers, Cisco System

Este timpul să treci la următorul nivel. Optimizează-ți acum businessul!

GO DIGITAL!

Migrarea sistemului ERP în Cloud

M

Migrarea sistemului ERP în Cloud – o soluție de viitor pentru companii

 

Întrebarea care stă în mintea multor anteprenori este aceea dacă tehnologia Cloud este potrivită pentru toate business-urile? Motivele pentru care marile companii pot lua o astfel de decizie sunt diverse, însă printre cele mai importante beneficii pe care le poate aduce o astfel de soluție sunt cele referitoare la costuri, implementare facilă, flexibilitate, upgrade-uri simplificate și lista poate continua. De aceea le vom explica detaliat, în cele ce urmează.

 

Ce companii pot opta pentru un astfel de serviciu?

Indiferent de domeniul de activitate, toate companiile, procesează și stochează un volum tot mai mare de date, cu aplicații multiple, menite să susțină procesele de business automatizate. În acest context este nevoie de o infrastructură IT sigură, scalabilă, care să se poată plia ușor pe volume.

 

Astfel vă putem schița un profil al companiilor care aleg migrarea datelor în Cloud:

 

  • companiile care au puncte de lucru în diferite locații și pentru care disponibilitatea infrastructurii contează mai mult deoarece accesează frecvent de la distanță aceleași date din serverul central;
  • companiile din retail și distribuție care utilizează terminale mobile pentru a se conecta la datele centralizate privind clienții și tranzacțiile derulate;
  • companiile cu activitate sezonieră și cele ce derulează în paralel proiecte multiple pe durata determinată.

Beneficiile migrarii datelor în Cloud

Costuri moderate

 

Serviciile ERP în Cloud sunt furnizate pe baza unui abonament anual sau lunar, astfel că din punct de vedere al investiției inițiale este o alegere optimă, comparativ cu găsirea unei soluții software de dezvoltare. În plus, costurile operționale și cele de implementare pot fi contractate sub forma unui abonament, permițând în același timp o gestiune mai bună a cash flow-ului. Un alt beneficiu  este acela că soluțiile în Cloud nu necesită cheltuieli cu echipamentele hardware care pot ajunge la sume mai mari decât sistemul ERP propriu-zis.

 

Implementare rapidă

 

Customizarea unui sistem tradițional ERP (instalat pe server) se poate extinde pe o durată extrem de îndelungată de timp, pentru ca utilizatorii să poată beneficia la maximum de toate avantajele aplicației. Softurile de gestiune în Cloud sunt concepute încă din momentul zero pentru a putea funcționa la capacitate maximă în cel mai scurt timp posibil, cu o intervenție cât mai mică a furnizorului IT.

 

 

Flexibilitate și scalabilitate

 

Dacă ai o companie care se află într-o creștere accelerată și folosești un sistem ERP în Cloud, ai posibilitatea de a adăuga noi funcționalități și module pentru business-ul tău în cel mai ușor mod posibil, fără a aștepta luni întregi pentru ca acestea să fie implementate. Mai mult, acest lucru se întâmplă fără ca tu să fii nevoit să achiziționezi noi echipamente sau să reconfigurezi aplicația. Tehnologiile avansate de Cloud Computing sunt cel mai bun instrument de business pentru companiile flexibile și care evoluează de la un an la altul atât pe verticală, cât și pe orizontală.

 

Upgrade-uri simplificate

 

Companiile care optează pentru o soluție ERP în Cloud beneficiază de upgrade-uri automate din partea furnizorului IT, iar trecerea la noile versiuni de aplicație (odată cu îmbunătățirea acesteia) se face fără niciun cost suplimentar, serviciul de Cloud fiind unul de tip ”all-inclusive”.

 

Mentenanță

 

Din momentul în care optezi pentru un sistem ERP în Cloud, nu mai trebuie să folosești propriile echipamente hardware și, prin urmare, costurile aferente întreținerii și folosirii acestor echipamente dispare și el. Asta înseamnă că te poți concentra pe dezvoltarea business-ului tău, fără a fi nevoie să te procupi de servere sau de angajarea unor specialiști IT care să gestioneze mentenanța sistemului tău ERP. În cazul unei soluții ERP în Cloud, furnizorul este responsabil de toate back-up-urile și de mentenanța sistemului încă din momentul zero al implementării, fără ca tu să suporți costuri suplimentare. Mai mult decât atât, securitatea datelor este inegalabilă cu cea a unei aplicații instalate pe server.

I don’t need a hard disk in my computer if I can get to the server faster… carrying around these non-connected computers is byzantine by comparison.“- Steve Jobs, late chairman of Apple (1997)

TB Integrated vă oferă servicii de migrare, implementare și mentenanță în Cloud